Am fost ieri la Verba Tanya pe locurile 33 si 34. Initial am crezut ca voi ajunge devreme si voi prinde un loc bun, intre insule, fie de o parte (3-6) fie de alta pe malul opus. Cum am prins un filtru de politie dupa vama ce m-a intarziat cam 20 de minute iar pe de alta parte tovarasul de pescuit a intarziat alte 20 de minute, am ajuns pe balta la 7.05, intarziere suficienta sa nu prind locurile vizate.
Culmea ghinionului a fost ca dupa ce ne-am instalat pe locurile 32-33 si am nadit paralel cu insula, sa vina paza sa ne spuna ca este concurs pe partea aceea de balta si sa ne solicite sa ne mutam cu un loc mai la dreapta si sa nu dam paralel cu insula, fiind zona de concurs, ci numai perpendicular deci in fata 20-30 m si pe o suprafata lata de aproximativ 10 m. Am obtinut totusi permisiunea pazei de a folosi faina pentru momitor pentru a da cu feeder.
Pe luciul apei nu se vedea miscare decat pe margimea baltii unde cred ca pestii erau in bataie.
Totusi, avand atatea obstacole, am avut sentimentul ca urmeaza ceva bun si dupa o nadire consistenta cu malai fiert si putin fermentat, date cu spomberul pe o raza de 4mp si ceva bile date cu cobra, am pregatit monturile jumatate cu plumb ca pentru boiliesuri, jumatate cu momitor asa ca pentru feeder.
Pe cos am folosit faina TTX de pe Baritiu amestecata cu aditiv praf capsuna Van Den Eynde, cu pelete marunt capsuna si la sfarsit am adaugat porumb conserva Unicarm.
Pe carlig am pus de toate, insa aproximativ 90% din capturile de pana la ora 4 au intrat pe malai puturos (ceva cu miros oribil primit de la un amic) iar dupa ora 4, au intrat aproape exclusiv pe boilies. Montura “preferata” de peste a fost acea cu momitor.
Au fost necesare 3 ture consistente de nadire, pentru ca pesti intrau cam dupa 30 minute de la nadire si dispareau din zona cam dupa 2 ore .
Balta nu are nevoie de prezentare asadar voi trece la prezentarea capturilor(selectiva), care la fir principal de 0,18 si bete feeder, m-au pus serios la treaba.
Cel mai mare crap prins de echipa a fost de 10,7 kg, cei mai spectaculosi au fost cei doi sturioni, iar capturile din toate pozele facute ieri cu toate cantaririle din care am selectat mai sus cateva , au totalizat aproape 100kg de peste.
Urmatoarea iesire o pregatesc la Hortobagy sau la Demecser in speranta ca vom avea si acolo o partida reusita .