Am iesit ieri la lacul Ohat III pe locul 1 denumit Filagoria dupa refugiul acoperit cu stuf, loc favorit pentru ca si anul trecut pe vremea aceasta am prins mult peste aici.
Rezultatele au fost bune nu atat cantitativ cat calitativ, am prins un singur crap oglinda, un crap solzos si un amur, insa primul si ultimul reprezinta pentru mine record personal.
Partida a fost de 10 ore, de la 8 la 18, montura folosita este aceea din poze, pe care am preluat-o initial de la filmele cu Dome Gabor si Tata Nitu, cu mici modificari, si pe care o folosesc atat la feeder cat si la betele de crap, foarte simpla, insa la mine a dat mereu cele mai bune rezultate.
Pe carlig am pus, dupa mai multe schimbari (pelete, boilies, malai etc.), un singur bob de porumb direct pe carlig. Nu stiu ce contine malaiul pentru ca este realizat home made, dupa o reteta a sotiei, insa pot sa afirm ca numai la acest porumb a intrat pestele indiferent de specie; cu acesta am si nadit, iar pe momitor amestecat TTX Ladik, aditiv Van Den Eynde capsuna Poff, pelete capsuna marunt Ladik, bonduelle .
In fine, a fost o zi reusita de concediu, cu oboseala a 5 ore de condus pentru 10 ore de pescuit, insa cu bucuria petrecerii zilei in natura, impreuna cu familia si ca bonus record personal la crap oglinda si amur .
A, era sa uit, amurul a fost cel mai sugubat, initial am crezut ca este platica pentru ca nu opunea rezistenta insa cand a ajuns la 15 m de mal si i-am vazut capul, am avut inspiratia de a deschide urgent frana mulinetei tocmai la timp pentru “ dansul la mal al amurului”. Acesta nu s-a predat nici cand a ajuns in mincioc pur si simplu a sarit din el inapoi in apa ….. am inghetat, l-am crezut scapat, dar fiind bine intepat a ramas in carlig si l-am bagat dupa alte 7 min. in mincioc pe care de data asta l-am “sigilat” personal.
Fire intinse prieteni pescari !