27.11.2011 - Jezero Joca - Voivodina - Serbia
Pe romaneste "Iezero Iotza " n-are nici un rost sa-i mai stalcim vre-o data omului numele , ca-i un tip misto asa dintr-o bucata , un Sarb adevarat si s-ar putea sa nu se stie daca ai gura mare . Eu l-am rugat sa ma corecteze cand i-am memorat nr de tel si a facut asta m-a corectat , asa ca am bagat la bila. Ori cum daca zici Joca asa cum vezi scris , nu intelege nimeni ce zici si asta incepand de la vamesi , asa ca n-are rost . Aviz eventualilor pescuitori exaltati ce vor sa mearga acolo . E destul de simplu sa ajungi momeala pentru stiuci dupa ce ai fost lestat cu un plumb de 9 mm direct in " capu sec de Roman adevarat "
. Avizez asa fiindca asa am fost avizati si noi .
Ma iertati cei care sunteti pescari ca am inceput cu asta , da la ultima iesire la Csocaly 13.11.2011 am ramas asa cu un gust amar lasat de la 2 echipe de Romani neaosi , unii de pe la Baia Mare si altii Satmareni si doamne ce mi-as fi dorit sa fiu un "sniper" chiar si de zi , m-as fi camuflat in trestie si in 5 minute le sapam si groapa comuna , la cretini . Numa sa-i stiu disparuti in misiune . Da sa revenim la mica , frumoasa si scurta expeditie in Serbia.
Cu ceva vreme in urma ma gandeam asa in sinea mea , " Ce toamna frumoasa am avut , ce frumoasa descoperirea de la Csocaly Ungaria " , ei aici la Sarbi e altceva , aproape ca e impropriu sa vorbesti despre o balta , nu , nu e mult mai mult decat doar o balta si chiar daca am aterizat acolo la vreme cu natura moarta , noi am avut pana la urma , natura moarta cu stiuci , nu cu flori , nu cu bostani , nu cu alte chestii pe care le picteaza in general artistii . Am prins fiecare cate doua marlite ( vorba lui Ciprica ) de Joca , asa intre 3 si 4 kile , am invatat multe , incepand de la cum sa manevrezi motorul cu benzina Sarbesc pana la mici detalii despre cu ce se mananca intindrea de apa Jezero Joca , detalii da detalii , ca sa ajungi la detalii trebuie sa iesi , sa iesi din casa sa te urci in masina si sa cauti . Am iesit , am cautat , am gasit , am vazut , am trait toata treaba , experienta a fost superba , la fel si locul si natura si oamenii , chiar si la vreme cu natura moarta . Am vietuit 8 ore la 0 grade intr-o barca adevarata de 10 metri patrati cu Cristi Trerebesi ( Tetzi ) de la care am invatat cu totii ca naluca de 10 Euro e buna , buna rau .
Sunt posesorul video a doua drill-uri avute de Tetzi ieri cu doua stiuci de la Jezero Joca , din pacate , si-mi cer scuze pentru asta , am fost atat de absorbit de a filma stiuca in apa incat nu l-am filmat si pe el , deloc, da pot sa va confirm ca e un " virtuoso" si arcusul din mana lui a fost intins la maxim in doua randuri .
Despre mine , mai nimic , e prima oara cand scriu aici pe forum , eu nu sunt inca un pescar cu state , ieri am avut o treaba de facut si am facut-o , aproape 1000 de kilometri fara probleme , 8 ore de pescuit in paradis , o siuca de 4 Kile adusa direct din padure cu lingura de la Rapala si inca una de 3 kile de la buza nuferilor cu Zalt-ul , da zalt-ul cumparat anul trecut de la Cipri Savu pentru Sacalaia , pana la urma prinde stiuca
, da nu oriunde . Revin cat de curand se poate , cu inregistrarile video .
Habemus Ciuca ! am exclamat la un moment dat , asa se zice un sarba la stiuca " ciuca " retineti si asta , ca poate fi de folos la o discutie cu vamesul , macar . Toate cele bune si merci baieti , special 10X pentru Adi Budau de la Carei care ne-a insotit , pescar adevarat si hotarat , era cat pe ce sa mergem cu o gaura in masina si era mare pacat .
Pe curand , probabil ca de ziua Romaniei care pica joi , adica , liber de joi pana luni , parca tot o stiuca pe release , ar trebui sarbatorita
Cu stima , Adi Matei