Cei mai dibaci pescari s-au întrecut, la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul “Cupei „TROFEUL MOBY DICK” editia I a“. Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a 72 de ore - de joi, 17 mai, până duminica, 20 mai, pe amenajarea de la lacul „Moby Dick”.
Concursul de pescuit a început după amiază, pe o vreme deloc frumoasă.Ploaia si vantul s-au abătut asupra zonei şi se părea că va strica ziua pasionaţilor undiţei. Nimeni nu s-a dat bătut însă, iar hotărârea pescarilor a dat roade.Crapii au fost prinşi unul după altul. În cele din urmă, după o luptă frumoasă pescarii au prins un total de 423,528 kg de peste.
Concursul s-a încheiat, iar clasamentul se prezintă astfel:
Locul I - cu un total de 115,55 kg de peşte echipa POP ANDREI – ROBOTIN MARIUS
Locul II – cu un total de 68,88 kg de peste echipa SURDUCAN DOREL – COZAC ROMEO
Locul III – cu un total de 46,36 kg de peste echipa CAMPAN RAZVAN – TINCAU TIBERIU
Cel mai mare peşte, cântărind nu mai puţin de de 11,95 kilograme, a fost capturat de ZAZULA LASZLO .
Toţi peştii capturaţi au fost eliberaţi în lac. La concurs au participat 14 echipe. Trebuie să menţionăm sprijinul deosebit acordat organizatorului de către sponzorii acestei competitii, magazinul LADYK – Sebestyen Zoltan, magazinul Vidra – doamna Lili si Dr.Florin si Big Carp - Ciarnau Ciprian si Orosz Robert.
Multumesc tuturor participantilor pentru comportamentul exemplar si cred ca am dreptul ca organizator de a spune : “Am reuşit doar împreună!”.
Cateva poze de la concurs :
Concurentii si castigatorii :
Sa nu uitam gulyasul :
Pescuitul sportiv din tara noastra, precum si cel satmarean, a cunoscut in ultimii 10 ani o revigorare vizibila, proprietarii unor lacuri private avand un rol determinant prin investitiile facute an de an in dezvoltarea fondului piscicol al lacurilor, precum si prin amenajarile turistice realizate in jurul lacurilor.Proprietarul lacului “Moby Dick”, domnul Zsold Vilmos ne-a asteptat cu o surpriza, punandu-l pe “Moby Dick” in apa baltii, martori fiind toti concurentii, lansand si o provocare pentru toti participantii la concurs si in acelasi timp tuturor pescarilor din Satu Mare.Provocarea consta in faptul ca cine-l prinde pe “Moby Dick” are un sejur de 24 de ore gratis pe balta.Pestele are mult peste 20 de kg.