"Nu-ti face griji, Adrian, ar trebuii sa poti lansa pana la 100m ,cu ori care din cele doua tipurii de lansete de 3,5lb/ test de curbura,pe care ai pus ochii. Ar trebui sa accepte cu usurinta plumbi de pana la 90-120 de grame(atentie, fara pasta adaugata la gramajul plumbului) fara pericolul de a-ti strica lanseta,in lansari(daca ai experenta). Folosind plumbi de 90-120 de grame si un fir(optional in functie de gusturii) P Line Evolution de 15lb poti lansa la peste 130 metri.Atentie, cu cat este mai gros firul cu atat forta de frecare creste si in consecinta scade distanta de lansare.
Sigur ca dincolo de tipul/calitatea lansetelor, mai sunt Adriane, multe variabile ce intervin in obtinerea performantei dorite/distanta. Am sa-ti descriu cateva situatii, pe care eu le-am intalnit.
a)cand ai vant puternic din fata sau din lateral
b)incarcarea grosolana cu pasta a plumbului
c)lipsa sincronizarii perfecte intr-e detensionarea lansetei concomitant cu eliberarea firului
d)lipsa experentei acumulate pe stilul de aruncare(aproape cati pescari atatea stilurii)
e)unghiul de aruncare,prea mic sau prea mare fata luciul de apa(cand lansezi ,,tinta”ochita va fi la cca. 45 de grade, fata de luciul de apa)
f) lanseta trebuie sa se ,,muleze”perfect pe constructia ta fizica
g)elementii lansetei sa fie bine fixati(am vazut lansete bune,rupte,din cauza neinbinarii elementilor corect si se vor verifica la fiecare aruncare)
Sigur Adriane, ca in toate de altfel,cel mai important lucru pentru a obtine(performanta) distanta dorita si precizie in lansari, este sa exersezi si sa-ti imbunatatesti tehnica cu scule de calitate. O lansare si/sau o lanseta proasta care se rupe la primele aruncari,iti va creea o pshihoza ce duce in cele mai multe cazurii,la retineri,chiar la scule de calitatea,pentru a obtine de la ele, tot ce se poate.
Sper ca postarea mea sa-ti fie de ajutor.
Succes si fire intinse,
P.S Ca o parere personala ,eu m-as oprii la Fox,prietenii stiu de ce.